خبرگزاری فارس: مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: در صورتی که دولت آمریکا رسماً درخواست مشارکت ایران در مهار آلودگیهای خلیج مکزیک را به دولت ایران ارائه دهد، قادر هستیم در محدوده زمانی کوتاهی مشکل خلیج مکزیک را مرتفع و کمک حال شرکت بیپی در این پروژه باشیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علیرضا ضیغمی در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اتفاق نشت نفت در خلیج مکزیک و عدم موفقیت کشور آمریکا و شرکت برتیش پترولیوم علیرغم استفاده از تمامی تجهیزات در اختیار برای مهار آلودگیهای این منطقه، گفت: بر اثر انفجار و غرق شدن یک سکوی نفتی متعلق به شرکت برتیش پترولیوم در خلیج مکزیک روزانه بین یک تا پنج هزار بشکه نفتخام معادل 800 هزار لیتر به دریا نشت میکند که میتواند یک فاجعه زیست محیطی را رقم بزند.
وی با اشاره به اینکه این فاجعه در روز نخست اردیبهشت ماه سال جاری اتفاق افتاده و تا کنون شرکت بیپی و مجموعه گارد دریایی آمریکا که در عملیات مهار آلودگی دخالت دارند علیرغم گذشت یک ماه هنوز نتوانستهاند موفقیتی حاصل کنند، خاطرنشان کرد: از آنجا که به لحاظ تجهیزات ایران در رقابت با کشور آمریکا و شرکت بیپی برای ورود به بحرانهای اینچنینی ضعیفتر است معتقدم بروز اتفاق مشابهی در خزر با عمق 800 متر در قیاس با عمق هزار و 500 متر خلیج مکزیک و ورود به این عرصه مستلزم واردات تجهیزات کنترلی مانند بومهای جذبکننده و کشتیها و قایقهای مجهز به مکش نفتخام از روی آب است.
وی ضمن تأکید بر این موضوع که استفاده از تجهیزات برای کنترل تبعات ناشی از نشت نفت بخشی از توانمندی یک شرکت و کشور را دربر میگیرد، ادامه داد: شاغلان در صنعت نفت ایران به واسطه قرار گرفتن در تحریمهای اعمالی علیه ایران و به دلیل مواجهه با مشکلات مشابه مشکل خلیج مکزیک توانستهاند علیرغم کمبود امکانات و تجهیزات گامهای مؤثرتر و بلندتری بردارند.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی افزود: در تمامی دوران هشت سال دفاع مقدس که اکثر تأسیسات صادراتی و مخازن نفتی کشور مورد هدف هواپیماها و تجیهزات انهدامی دشمن قرار داشتند نیروهای شاغل در صنعت نفت و گاز کشور با کمترین امکانات موجود توانستند با اتکاء به روحیه شهادت طلبی و در عین رشادت و ایستادگی بر مشکلات فائق شوند بنابراین استفاده از تجهیزات بخشی از توانمندی و درصد بالای توانمندی مستلزم داشتن قدرت ریسک است.
وی از مهار تبعات ناشی از انفجار چاههای نفت دهلران توسط رژیم بعثی عراق، مشارکت در مهار 20 حلقه چاه کویت، مهار آلودگیهای چندین چاه منفجر شده توسط منافقین در جنوب ایران، مهار نشتی دو چاه کنگان با فاصله 60 متر از زمین به دلیل رانش زمین، مهار چاه مارون و مهار یکی از چاه فلات قاره طی چهار ماه گذشته به عنوان نمونه توانمندیهای ایران در مقابله با بحرانهای مشابه خلیج مکزیک نام برد و تأکید کرد: البته همانگونه که در مهار دو چاه کنگان کمک به ایران در مهار آلودگی مستلزم درخواست دولت ایران از آمریکا شد، امروز نیز ما معتقدیم مشارکت ایران در مهار آلودگیهای خلیج مکزیک نیازمند درخواست رسمی از سوی دولت آمریکا است.
ضیغمی با اشاره به اینکه ایران طی چند ماهه اخیر مجهز به تکنولوژی حفاری در چاههای عمیق با دکلهای نیمهشناور شده است، اظهار داشت: ایران با حدود 80 سال سابقه حفاری در خشکی و دریا و توانمندیهای جدید خود قادر به فعالیت در عرصههای بینالمللی است به عبارتی شاید به لحاظ سختافزاری در قیاس با کشورهای پیشرو در صنعت نفت عقبتر باشیم اما در عملیات اجرایی هیچ چیزی کم نداریم چرا که استفاده سختافزاری از تجهیزات برای ورود پروژههایی مانند مهار آلودگیهای نفتی خلیج مکزیک بخشی از کار و داشتن روحیه شهادت طلبی بخش اعظم کار را شکل میدهد که در این مقوله ایران به مراتب در قیاس با کشورهای دیگر جلوتر است.
وی گفت: در صورتی که دولت آمریکا رسماً درخواست مشارکت ایران در مهار آلودگیهای خلیج مکزیک را به دولت ایران ارائه دهد ما قادر هستیم با تمام قدرت و محدوده زمانی کوتاهی مشکل خلیج مکزیک را مرتفع و کمک حال شرکت بیپی در این پروژه باشیم.
* دلایل کندی واگذاری پالایشگاههای بندرعباس و تبریز در بورس
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در خصوص چرایی کندی واگذاری پالایشگاههای بندرعباس و تبریز در بورس اظهار داشت: ورود به امر واگذاریها نیازمند تعریف ابزارهایی است که باید منتهی به تفکیک مالکیت از بخش دولتی و واگذاری آن به خصوصی یا غیردولتی باشد بنابراین معتقدم گذر از این مرحله برای واگذاری سهام پالایشگاههای کشور به بخش خصوصی یک نیاز و البته زمانبر است.
وی ضمن تأکید بر این موضوع که معتقد به کندی در مسیر واگذاری سهام پالایشگاهها نیستم، خاطرنشان کرد: پرسههای زمانی صرف شده برای واگذاری سهام پالایشگاهها و شرکتهایی که طی 30 ساله گذشته در اختیار دولت بودهاند به بخش غیر دولتی در حداقل مدت زمانی تعریف و به نتیجه نزدیک شده است.
وی تأکید کرد: به واسطه تعامل و هماهنگی مورد توافق وزارت نفت و سازمان خصوصی سعی خواهیم کرد مسیر واگذاری سهام پالایشگاهها به بخش غیر دولتی هموار و پرسه واگذاری این پالایشگاهها در حداقل زمان محقق و اجرایی شود ضمن آنکه در خصوص واگذاری برخی منابع دولتی به دلیل تأثیر مستقیم در تأمین انرژی مورد نیاز و اقتصاد کشور لازم است با دقت نظر بیشتری چگونگی و مراحل واگذاری این پروژهها مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.
وی ادامه داد: البته پرسه واگذاری پالایشگاهها و دیگر منابع دولتی که در اقتصاد کشور تأثیر مستقیم دارند باید در تعامل سهامداران قدیم و جدید با وساطت سازمان خصوصیسازی مباحث به گونهای طرح و تعریف شود که در نهایت به افزایش بهرهوری و رشد و ارتقاء سطح کیفی و عملکردی پالایشگاهها بیانجامد.
* احیای مجدد پروژه بنزینسازی ستاره خلیجفارس
ضیغمی در پاسخ به خبرنگاران مبنی بر تشریح آخرین تدابیر احیای مجدد پروژه ستاره خلیج فارس، گفت: طی نشستهای اخیر در پی بازدید وزیر نفت از محل اجرای این پروژه مقرر شده است یک میلیارد و 200 میلیون یورو از محل بانکهای داخلی و 800 میلیون دلار از محل مصوبات سفرهای استانی هیأت دولت برای تسریع در روند اجرایی این پروژه تخصیص یابد.
وی ضمن تأکید بر این موضوع که عملیات اجرایی پروژه ستاره خلیج فارس طی سال گذشته کندتر از قبل ولی متوقف نشده بود، ادامه داد: به لحاظ تأمین اعتبار مشکل این پروژه مرتفع و از ابتدای خرداد ماه سال جاری مقدمات اجرایی این پروژه با شتاب بیشتری فراهم خواهد شد بنابراین برای ارزیابی تدابیر اجرایی در خصوص این پروژه مستلزم زمان است.
وی تصریح کرد: سرعت دادن به پروژه ستاره خلیجفارس از این پس به یکی از اولویتهای شرکت پالایش و پخش بدل خواهد شد بر این اساس تمام مراحل اجرایی پروژه مزبور ضمن مرتفع شدن مشکلات اعتباری و بودجهای باید مطابق برنامه تعریف شده اجرایی شود که در آن صورت در آیندهای نزدیک ایران در مقوله تأمین بنزین مورد نیاز خود خودکفا خواهد بود.
میگن حضرت علی گفته:
بالا ترین مرحله دین داری زمانی است که بفهمیم کی کمک می خواد و قبل از این که بگه بقهمیم.
حالا عاقلان... شما منتظر نامه رسمی هستید؟؟؟؟؟؟؟ میلیونها ماهی و جاندار دارند می میرند در هر دقیقه تو اون خراب شده......خاک بر سر ما؟؟؟؟
مگر در بم خوارج منتظر نامه ما شدند؟؟؟؟؟
با با ای ول به این همه شعور....نتیجه کشور رشوه خواری همینه دیگه هر کسی می تونه با رفاقت مسئولین بگیره و همه رو در گوه خودش غرق کنه
دوست عزیز بنظر شما همه چیز همین طور الکی و هر دنبیلی انجام می شه بلکه در بلایای طبیعی مانند بم هر کشوری کمک های خود را ارسال می کند همان خوارج هم کردند اگر بلای طبیعی پیش بیاید ما هم کمک می کنیم ولی خلیج مکزیک یک بلای طبیعی نبود بلکه افتضاحی بود که خودشان به بار آوردند پس باید به صورت دیپلوماتیک از ایران و کشور های جهان بخواهند تا ماهم کمک کنیم